אינפו

מאמרים איכותיים

מדיח כלים תעשייתי

מדיח כלים תעשייתי

מדיח כלים תעשייתי

מדיח כלים תעשייתי הינו מוצר חשוב ושימושי עבור בתי עסק בתחומי ההסעדה, וכן במוסדות ובארגונים המפעילים חדרי אוכל לעובדיהם. במאמר זה ייסקרו סוגי המדיחים השונים וכן דרכי התחזוקה המומלצים.

באופן כללי, קיימים שני סוגים עיקריים של מדיח כלים תעשייתי: מדיח כלים דלפקי המיועד לעסקים שעובדים בחלל קטן כמו פאבים, ומדיח כלים מתרומם המתאים למרבית בתי העסק הגדולים והבינוניים. קיים גם סוג שלישי והוא מדיח כלים תעשייתי המסופק עם מסוע, ומיועד לעסקים בעלי חלל גדול כמו חדרי אוכל בקיבוצים, בתי חולים או בתי מלון גדולים.

מדיח כלים דלפקי

מדיח כלים תעשייתי מהסוג הדלפקי מתאים לעסקים קטנים עם מרחב מועט כגון בתי קפה ופאבים, מסעדות ומפעלים קטנים. זהו מכשיר קומפקטי ועוצמתי המתאים להצבה על דלפק וקיים במספר דגמים, כולם נוחים ופשוטים להפעלה ומסופקים עם מערכת כפולה של פילטרים פנימיים.

מומלץ לבחור במדיח דלפקי של חברה ידועה ואמינה, וחשוב לבדוק שהמדיח מתאים בגודלו לאזור בו הוא מיועד לעבוד – הגודל הממוצע של מכשיר זה הוא בגובה 50 על50 סנטימטרים.

מדיח כלים מתרומם

זהו מדיח הכלים התעשייתי הנפוץ ביותר בבתי עסק בינוניים וגדולים, ובעיקר בתחום ההסעדה, כגון במסעדות ואולמות אירועים, חברות קייטרינג, מלונות, בתי אבות, וכן מפעלים ומוסדות בעלי חדרי אוכל גדולים המשרתים עד 400 איש בו זמנית.

במכשיר זה דלת פתיחה המתרוממת כלפי מעלה, ויתרונו החשוב מצוי בסל הדחה נשלף המאפשר את סידור הכלים בעמדת שטיפה ראשונית, בה מסירים את שאריות האוכל מהכלים ושוטפים אותם עם  צינור מים. לאחר מכן מעבירים את הכלים המונחים בסל ישירות אל המדיח ללא צורך לסדרם מחדש, ובסיום מחזורי ההדחה שולפים אותם עם הסל. רוב מדיחי הכלים המתרוממים מסופקים עם מספר סלי הדחה, מה שמאפשר להפעיל את המדיח עוד לפני שהסל הנקי פונה. מדיחים אלו בנויים מנירוסטה, ומצוידים במשאבות מים עוצמתיות ובמערך פיקוד מכאני עמיד ואמין. לבסוף, המכשיר מסופק במספר דגמים מותאמים לסוגי המזון שעליהם לשטוף.

תחזוקת מדיח כלים תעשייתי

מדיח כלים תעשייתי, כמו כל מכשיר חשמלי ומכאני, דורש תחזוקה שוטפת ונאותה על מנת לשמור על תקינותו ובכך להאריך את משך חייו. תיקון תקלה במדיח הכלים עשוי לעלות סכומי כסף נכבדים, ולעיתים אף עלול להסתכם ברכישת מכשיר חדש. בנוסף, התקלות כרוכות בטרדה ובהפסדים כספיים לעסק, הנזקק לכוח אדם חלופי לצורך שטיפת כלים המצטברים במטבח עד שהמכשיר יתוקן.

לכן תחזוקה תקינה ושוטפת של מדיח הכלים עשויה למנוע ולהמעיט באופן משמעותי בעיות ותקלות, וזו כוללת בין היתר עבודה נכונה לפי הוראות היצרן, ניקוי המכשיר באופן יסודי בסוף כל יום עבודה, אספקת חשמל ומים בעוצמות תקינות, והזמנת טכנאי המתמחה בתחום מדיחי כלים תעשייתיים כל מספר חודשים. הטכנאי יבדוק את תקינות המכשיר, יחזק חלקים רופפים ויחליף חלקים שבורים. במידה ומדובר בבעיה חמורה יותר, יסביר הטכנאי לבעלי העסק כיצד עליהם לפעול לפתירת הבעיה.

רכישה נכונה של מדיח כלים תעשייתי

רכישת מדיח כלים תעשייתי כרוכה בהוצאה לא מבוטלת לעסק, המגיעה לעשרות אלפי שקלים. מכשירים אלו מסופקים על ידי מספר חברות בארץ בדגמים ובטווחי מחירים שונים, לכן חשוב לערוך השוואת מחירים וסקר שוק לפני הרכישה. עם זאת, מומלץ לרכוש מדיח המתאים לצרכי העסק שלכם, ולא לנסות לחסוך על דגם קטן וזול שבסיכומו של דבר לא יעמוד בקצב העבודה.

כדאי לדעת שקיימת גם אפשרות לשכור מדיחי כלים. אופציה זו יעילה לעסקים בתחילת דרכם או לעסקים הנזקקים למדיח כלים לתקופה קצרה יחסית.